dilluns, 5 d’abril del 2010

Actualitat: L'ordenació territorial pervertida [o subvertida]


Avui a la premsa de les illes (Diario de Mallorca i Diario de Ibiza) es publica un altre capítol més de la història recent de corrupció política i de subversió dels principis més elementals del dret i dels fonaments de l'Administració pública.

Pot ser calgui recordar el que diu l'article 103 de la Constitució Espanyola: "1. L’Administració pública serveix amb objectivitat els interessos generals i actua d’acord amb els principis d’eficàcia, jerarquia, descentralització, desconcentració i coordinació, amb submissió plena a la llei i al Dret". Lamentablement molts (i)responsables públics demostren un total desconeixement d'aquest principi constitucional: ni objectivitat, ni submissió al dret, ni cap altre dels principis enunciats.

La notícia s'ha titulat: El juez cita a Jaume Massot por su intervención en el Plan Territorial

A destacar de la notícia que en qualitat d'imputats o de testimonis compareixeran novament davant el jutge fins a set polítics o ex-polítics, alguns d'ells condemnats, d'altres imputats i alguns que poden ser-ho en qualsevol moment. Potser basta ressenyar aquí un paràgraf de la notícia: "aquestes persones van participar, segons han afirmat alguns testimonis, en les reunions prèvies que van mantenir representants d'ambdós partits [UM i PP], en les quals suposadament van acordar els terrenys que anaven a resultar beneficiats amb l'aprovació del Pla Territorial de Mallorca. La fiscalia creu que aquesta llei no es va realitzar per a ordenar la política urbanística de la illa, sinó per a beneficiar a determinades persones amb canvis urbanístics en terrenys de la seva propietat, el que va ocasionar unes plusvàlues pròximes als 300 milions d'euros".

Sobren els comentaris...

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori