dijous, 22 d’abril del 2010

El cafè d’e-nvitricollS [Bar virtu@l]


Avui, fent el cafè asseguts al voltant de la nostra taula habitual, mirant cap el carrer banyat d'una pluja que ha arribat de ben lluny per fer net l'ambient, hem debatut sobre les decisions que estam prenent ara i aquí. Hem parlat de com aquestes decisions afectaran la vida de les generacions que ens succeiran. Hem parlat de com ens han afectat a noltros les decisions, encertades o no, de les generacions que ens han precedit. La conversa ha sorgit al fil del model territorial de Mallorca i les Illes Balears, dels desastres heretats i de la possibilitat de corregir-los. Hi ha qui ha esmentat la necessitat de començar a prendre decisions més clares, amb l'interès general per davant, defugint de repartiments de pastissos entre amos d'un mateix redol.

De sobte, com acostuma a passar, algú ha parlat d'una frase que havia llegit fa temps i que jo li he confirmat que es tractava d'una antiga llei -encara vigent- d'una nació índia instal·lada en territori del Quebec. La frase és la següent:

"In our every deliberation, we must consider the impact of our decisions on the next seven generations”. [En cada deliberació, hem de  considerar l'impacte de les nostres decisions damunt les següents set generacions.] Extreta de la Great Law of the Iroquois Confederacy.

Encara que a la xarxa he trobat aquesta altra versió del que s'ha vengut a dir "Seven generation sustainability":

"In every deliberation, we must consider the impact on the seventh generation... even if it requires having skin as thick as the bark of a pine." "What about the seventh generation? Where are you taking them? What will they have?"

Curiosament vaig incloure aquesta frase en la contraportada de la meva tesi doctoral i la recordava perfectament. Pertany al poble Iroquois i la seva història és prou interessant. Igual hauríem de prendre nota i aplicar-nos la seva llei a l'hora de prendre determinades decisions.

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori