divendres, 23 d’abril del 2010

Actualitat: un dia de la Terra més


Ahir dia 22 d'abril es va celebrar l’edició número 40 del sovint ignorat “Dia de la Terra”.  Aquesta diada es va organitzar per primer cop el 22 d'abril de 1970. El seu promotor fou el senador nord-americà Gaylord Nelson, que volia conscienciar de la necessitat de lleis i accions polítiques per protegir la Terra.  La pressió social va fer que el govern dels Estats Units crees l’Agència de Protecció Ambiental i lleis cabdals per la seva repercussió a nivell mundial, com la “Clean Air Act” amb l’objectiu d’establir estàndards segurs sobre la qualitat de l’aire.

Un partit polític de les Illes va llençar ahir una proposta per celebrar aquesta diada: l’arxiu  definitiu del projecte de golf a Son Bosc, una de les millors notícies que podria rebre la societat mallorquina en un dia com aquest.

Els americans varen començar a legislar a favor del medi ambient els anys 1970, aquí es legislarà per possibilitar un camp de golf en un espai natural d’enorme valor ecològic... l'any 2010: sobren els comentaris.

Per sort avui és 23 d’abril, Sant Jordi, i ho celebraré mirant les parades de libres arreu de Palma encara que probablement acabi anant a una biblioteca a demanar en préstec alguns llibres per gaudir el cap de setmana... coses de la crisi?

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori