dimecres, 28 d’abril del 2010

Actualitat: anunci de la proposta de modificació del PTI de Mallorca



Avui matí hem pogut llegir a la premsa i a la Web del Consell Insular de Mallorca la notícia de la presentació de la modificació del Pla territorial insular de Mallorca. La nota de premsa diu el següent:

"Armengol presenta la modificació del Pla Territorial de Mallorca que contempla l’eliminació de 20.000 places turístiques i residencials noves i la desclassificació definitiva d’Es Guix".

Podeu enllaçar a la notícia completa: Creixement sostenible al nou PTM.

Jurídicament hem de valorar la notícia com un fet positiu, com una passa endavant adreçada a eliminar la problemàtica generada al voltant d'algunes previsions discutibles i discutides del PTIM, que hores d'ara formen part d'instruccions de causes penals. El debat no ha fet més que començar.

Per la meva banda em limitaré a donar difusió a la notícia sense entrar a valorar la proposta formulada, encara que personalment crec que és un motiu de celebració qualsevol opció que comporti un ús més racional del nostre limitat territori; un territori que conforma un recurs limitat i que alhora és un dels nostres més significatius valors. Crec que la sostenibilitat es demostra amb actes, amb decisions com aquesta, més que amb exhibicions literàries i gestos buits molt abundants en un passat no molt llunyà.

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori