dilluns, 17 de maig del 2010

Lectura recomanada [cada dilluns una proposta]

Conflicto ambiental:caso de las centrales térmicas de Castejón, Navarra. Caso del litoral valenciano. Caso del New Flame-Algeciras, Cádiz
Autor principal: Loperena Rota, Demetrio (Dir.)
Lloc i data d'edició: Cizur Menor (Navarra) 2009
Editorial: Aranzadi Thomsom Reuters
Pàgines: 476
Encuadernació: Rústica
Idioma: Espanyol

El Projecte Conflicte Ambiental pretén analitzar conflictes econòmics i socials que afecten als recursos naturals mitjançant un mètode científic inductiu: d'una banda, brandir la normativa i els principis de dret aplicables a partir del cas concret; d'altra banda, avaluar les repercussions ambientals, econòmiques i socials de les activitats, polítiques i projectes que afecten a la natura mitjançant paràmetres objectius, susceptibles de mesurament i verificació. En aquest llibre es recullen les principals idees exposades al llarg del 2º Seminari del Conflicte Ambiental (Donostia, juliol del 2008) i que forma part del citat Projecte. En aquestes jornades van participar professors especialitzats en l'àmbit dels conflictes que es van tractar, juristes de l'Administració i membres de ONGs en representació dels afectats pels conflictes. Des d'una perspectiva multidisciplinar, es van analitzar els temes de l'afectació ambiental de les centrals tèrmiques, la incidència del desenvolupament urbà desmesurat en la sostenibilitat ambiental i la depuració de responsabilitats civils i administratives i les seqüeles ambientals dels abocaments en el mar. Es pretén amb això poder posar en coneixement de tots els ciutadans l'actualitat referent a diferents aspectes dels conflictes ambientals. (Extret de la presentació del llibre)
 
L'obra representa una molt bona eina per aproximar-se a la confictivitat desordenada i creuada que, malauradament i per alguna anomalia en els mecanismes d'informació i participació, es planteja davant la implantació de projectes o plans i programes que afecten visions de valoració ambiental contraposades: la visió desenvolupista i la visió conservacionista, amb un contrapunt central fonamentat en la sostenibilitat.

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori