dijous, 20 de maig del 2010

El cafè d’e-nvitricollS [Bar virtu@l]


Com no podia ser d'altra manera, avui el cafè s'ha agitat amb la notícia de l'acord de l'equip de govern del Consell de Mallorca amb el principal partit de l'oposició per aprovar la modificació del Pla territorial insular de Mallorca que, entre d'altres coses, elimina totes les Àrees de reconversió territorial de les zones POOT (ART 8.1 a ART 8.13), les ART amb creixements prevists i transferències d'aprofitaments (ART 10.1, ART 10.3 a ART 10.6 i ART 10.9), a més de transformar les que tenien destinació de millora paisatgística (ART 9.1, ART 9.2 i ART 10.2) que es transformen en Àmbits d'intervenció paisatgística (AIP) en aplicació de les previsions de protecció del paisatge (Conveni de Florència) a les que s'afegeixen dos AIP nous: l'entorn del Monestir de la Real i l'entorn de Son Reus.

La notícia comporta a més, la reducció de 482,92 Ha de creixements respecte les previsions del 2004 i una passa en favor d'un model territorial més sostenible.

L'acord és possiblement històric, però hi manquen altres passes i acords amb relació a amenaces d'agressions irreversibles sobre el territori de Mallorca. Son Bosc era al cap dels contertulians, com també ho era la manca d'iniciatives de protecció d'espais naturals a Mallorca on les propostes de nous espais naturals protegits romanen dins calaixos i no s'aproven les escaients figures d'ordenació... però això dona per a debatre amb un altre cafè.

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori