divendres, 21 de maig del 2010

Convocatòries: Dia mundial de la biodiversitat 2010


Demà dia 22 de maig tendrà lloc el Dia mundial de la biodiversitat que enguany té un especial relleu en el marc de l'Any Internacional de la Diversitat Biològica - 2010. Però l'anterior afirmació contrasta amb el fet que, la realització del Dia mundial de la biodiversitat que implica que a tot el món s'organitzin milers d'actes i activitats per a celebrar-lo, coincideixi amb un altre fet: durant la diada, com a qualsevol altre dia, s'extingiran unes quatre espècies cada hora.

És evident que el 22 de maig és un dia especial pel sols fet que en aquesta data el món celebri tots els anys un dia dedicat a la diversitat biològica. També és evident que fixar diades representa un gest significatiu de sensibilització que ofereix l'oportunitat per a cridar l'atenció del públic sobre les qüestions que estan en joc. Però el perill de les diades és que l'endemà ho oblidem tot. La tasca d'informar, motivar i sensibilitzar no pot reduir-se a un sol dia de l'any, cal una feina continuada que, hores d'ara, té uns efectes massa limitats si atenem a la dimensió del problema en termes científics -sense entrar-hi en dramatismes innecessaris- segons es descriu en els més prestigiosos estudis sobre la matèria.

Així, doncs, aquí també caurem en el parany d'anunciar la diada però seguirem al llarg de l'any treballant per recordar la importància de preservar la diversitat biològica, una importància que s'escapa normalment de les prioritats de la generalitat de la ciutadania.

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori