dissabte, 29 de maig del 2010

Actualitat: Si pot empitjorar... [...i les lleis de Murphy]


Si una situació pot empitjorar, només és qüestió de temps que empitjori. La política territorial i urbanística del llevant espanyol (especialment de la Comunitat valenciana i la Regió de Múrcia) es troba en l'ull de mira de la Unió Europea per incompliment sistemàtic dels principis més elementals de l'ús racional del recurs sòl.

Ara ens trobem que: Valencia abre la puerta a comercios y centros turísticos en suelo no urbanizable tot un despropòsit a afegir a un territori molt maltractat i menyspreat pels dirigents polítics que governen les autonomies concernides.

Segons extraiem de la notícia, l'Executiu valencià, que ha estat en el punt de mira internacional pels abusos urbanístics comesos a la Comunitat Valenciana en els últims anys, va aprovar ahir un Decret llei "amb caràcter d'urgència" que modifica diversos articles de la llei Urbanística Valenciana (LUV), la llei d'Ordenació del Territori (LOT) i la llei de Sòl No Urbanitzable, amb l'objectiu de permetre la instal·lació de comerços i centres turístics en sòl no urbanitzable. El nou decret "possibilita o facilita" que es puguin situar lluny del nucli urbà cases rurals, botigues de productes agrícoles o de plantes ornamentals i fruiteres, estacionaments de vehicles i maquinària, campaments de turisme, centres esportius o recreatius i centres educatius i sanitaris.

A manca d'analitzar el text concret del Decret llei i comprovar el procediment que se seguirà per a implementar aquest colador urbanístic, la primera valoració que faig és, dins del meu astorament, molt negativa i representa una urpada més de l'urbanisme salvatge que València s'ha dedicat a desplegar associat a escàndols polítics i econòmics que, abans o desprès, faran desfilar a més d'un davant jutges i fiscals.

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori