dilluns, 1 de novembre del 2010

Lectura recomanada [cada dilluns, una proposta...]

A les I jornades de custòdia del territori a Mallorca, diàlegs per a la conservació del patrimoni natural i cultural es va parlar de la necessitat de donar la màxima difusió al concepte de custòdia del territori (en anglès Land Stewardship) per tal d'anar deixant un pòsit i regar la llavor d'aquest corrent de protecció del patrimoni natural i cultural que s'originà als EUA i Anglaterra a meitats del segle XIX i es consolidà a finals d'aquella mateixa centúria. La custòdia del territori es va implantar com a concepte al nostre país a finals de 1998 i es va consolidar l'any 2000 en celebrar-se a Montesquiu una trobada que culminà en la primera declaració sobre custòdia a Espanya (Declaració de Montesquiu).

Per això, un article senzill d'abordar sobre el concepte i els mecanismes de custòdia del territori el vaig publicar l'any 2006 a la revista "Ecosostenible" (Número 16) i us convido a llegir-lo per entendre una mica millor que és i que pot representar la custòdia per la conservació del nostre patrimoni.

Referència a Dialnet: La Custodia del Territorio como instrumento de implicación social en la conservación del patrimonio natural.

Accés al recurs electrònic: Article (José Manuel Gómez González)


 

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori