dijous, 18 de novembre del 2010

El cafè d’e-nvitricollS [Bar virtu@l]: Son Bosc i Platja de Palma


Avui ha fet un dia assolellat, un matí de tardor amb escalfor de primavera. El cafè l’hem pres a un altre local de velles prestacions i d'ambient tranquil. Hem d'aprofitar els locals considerats clàssics abans que les modernes franquícies els desplacin i condemnin al tancament. És evident que ha de coexistir una oferta oberta i no excloent. La selecció, però, en el meu cas, es basa en els atractius que ofereix aquesta oferta i els valors que defensa: sensibilitat, qualitat, un local atractiu per diverses raons -pot ser de disseny, però també pot ser alternatiu o de "tota la vida"- i un bon ambient que el faci acollidor; de fet, per als nostres cafès els preferim poc sorollosos.

Una vegada s'han desplegat les tasses i altres acompanyaments per la taula, els diaris han anat circulant amb les planes obertes mentre discutíem sobre la retirada (o congelació) del pla urbanístic per a la reconversió de la platja de Palma. El que més ens ha sorprès han estat algunes reaccions. Per molts de noltros una part de l'atac a l'instrument procedeix de tàctiques polítiques destructives i personals que ens retrotrauen a unes legislatures enrere. Intoxicar l'opinió pública és més fàcil que convèncer amb veritats. També hem conclòs que el procés que s'ha seguit ha estat condicionat pel calendari i les preses -que sempre configuren una opció dolenta- i la manca de consens que això ha provocat: és evident que ha mancat cuina i hores de feina, no tècnica -ja que creiem que el projecte era tècnicament molt valuós i ambiciós- sinó política i participativa. La conclusió final: una llàstima que caldrà redreçar amb una millor predisposició de totes les parts que s'han implicat en el projecte de reconversió i dels que només surten quan s'han de lamentar i són invisibles quan s'han de banyar i comprometre.

També hem comentat algunes novetats més de tall legislatiu i les darreres notícies sobre Son Bosc. Amb relació a això darrer hem acordat preparar un dossier per a "despistats" -especialment per a parlamentaris desorientats- que, si tenim temps i el podem elaborar, el farem públic oportunament i promet ser sucós.

Bon cafè!

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori