dilluns, 29 de novembre del 2010

Actualitat: Canvi climàtic, comença la cimera de Cancún


Parlant de canvi climàtic, aquests dies Cancún serà la seu de la cimera per a la lluita contra l'escalfament global, un problema que no sembla escrit amb tinta indeleble a les agendes polítiques de les grans potències. Les notícies que s'acumulen a les hemeroteques no són massa il·lusionants. De fet, pel que podem llegir avui mateix, es fa palès que els experts i importants personalitats en la lluita contra el canvi climàtic alberguen poques esperances que la cimera de Cancún, que comença aquest dilluns, desemboqui en la signatura d'un acord satisfactori. I és que després del fracàs de la trobada prèvia a Copenhaguen, que no va aportar avenços significatius pel que fa als objectius de l'estratègia mundial, el camí sembla força envitricollat.

La notícia que enllacem a continuació ens ofereix una primera aproximació a la situació en què ens enfrontem: Arranca la Cumbre contra el cambio climático en Cancún (El País 29/11/2010).

L'acumulació de gasos amb efecte hivernacle no s'està controlant i la constatació del fenomen de l'escalfament global no deixa lloc a dubtes de la dimensió del problema. Malgrat això no es presta l'atenció que requereix el problema i tampoc no hi ha consens científic sobre les conseqüències regionals que generarà el fenomen de l'escalfament global. Aquest és un dels motius de l'escassa convicció amb que les autoritats regionals s'enfronten al problema, un altre motiu és la manca d'alternatives reals a la utilització massiva d'energies netes i noves opcions que permetin desplaçar a curt termini les fonts d'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

En tot cas anirem prenent nota i fent el seguiment del desenvolupament de la cimera per tal de conduir el nostre propi debat.

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori