dimecres, 24 de novembre del 2010

CONAMA 10: Dia 3

Avui, tercer dia de CONAMA 10. Pel que hem anat veient hi ha algunes propostes prou interessants per destacar i que plantegen l'impuls a polítiques alternatives i valentes.

La primera a esmentar és la proposta que ha llençat Vitòria com a ciutat neutra en carboni, i és que Vitòria vol reduir en un 90% la seva emissió de gasos d'efecte hivernacle en 2050. No és fàcil: sobretot perquè per aconseguir-ho ha de rehabilitar el 75% dels seus habitatges i reduir l'ús del vehicle privat fins al 10%, quelcom que en algunes contrades ens sembla del tot utòpic (en el cas de Mallorca i de Palma, qualsevol mesura adreçada a limitar l'ús del cotxe és totalment impopular: a tall d'exemple, la creuada contra els carrils bici implantats aquesta legislatura a Palma o la construcció d'eixos cívics sense cotxes).

La notícia a la Web de CONAMA 10 diu: Lo más complicado para llegar a ser una ciudad neutra en carbono. Crec interessant la seva lectura.

La proposta de regenerar la ciutat és una altra aposta que fa molts anys que venim defensant alguns treballadors de l'urbanisme -o més bé, del que nosaltres anomenem urbanisme social-: tornar la ciutat a les persones. Així, en el marc de la quarta Trobada Local de Pobles i Municipis per la Sostenibilitat, en Conama 10,  la secretària d'Estat d'Habitatge i Actuacions Urbanes, Beatriz Corredor, ha manifestat que “La regeneració urbana és clau no només des del punt de vista de l'economia o de l'ocupació, sinó també de la sostenibilitat”. La referència la podeu llegir a: La regeneración de la ciudad.

Cal destacar la participació i el suport que les organitzacions civils estan donant a algunes iniciatives. El manifest "Ahora más que nunca" està disponible a la Web del CONAMA i l'enllaço aquí.



Més tard ens veiem al cafè.

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori