divendres, 26 de novembre del 2010

CONAMA 10: DIA 5 i tancament

CONAMA 10 finalitza i obre l'horitzó a la cimera que ha de tenir lloc d'aquí a dos anys: Rio + 20. Crec que ha arribat l'hora de fer balanç d'allò que ha estat la trajectòria del medi ambient al llarg d'aquests 20 anys en matèria de conservació de la diversitat biològica, de la conservació dels boscos i de lluita contra el canvi climàtic. Per això, la clausura de CONAMA 10 s'ha centrat en el lema: "De Conama10 a Río+20" on s'ha fet lliurament de les conclusions del congrés als responsables de medi ambient de Brasil, país que tornarà a viure la cimera de la terra vint anys després, l'any 2012.



D'altra banda, la darrera sessió de CONAMA 10 ha parlat de territori al: "Hablemos de territorio". En aquestes sessions s'ha discutit sobre el model territorial a Espanya i s'han plantejat una sèrie de qüestions d'interès: Està ben planificat el territori espanyol?, quin paper té el món rural en l'actualitat? A la Web del congrés s'han seleccionat quatre intervencions del debat 'Parlem del territori: desenvolupament rural i infraestructures', als quals pots accedir al debat pel territori.

Les conclusions del CONAMA 10 no són per guardar dins un calaix. Ara cal pair el debat i començar novament a pensar i reflexionar per créixer cap a un millor coneixement de com millorar el nostre entorn i viure en un món de valors, amb la sostenibilitat ambiental com a nou concepte (o un concepte revisat), juntament amb la lluita per la justícia, l'equitat, la igualtat i aspirant a una qualitat de vida més propera al benestar com a persones i més allunyat del nivell quantitatiu i material.

Fins l'any vinent CONAMA 11.

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori