dimarts, 23 de novembre del 2010

CONAMA 10: Dia 2

Un dels temes tractats i presentats a CONAMA10, i que destaquem per damunt d'altres, és la posada en escena del "Informe Cambio Global España 2020/50. Energía, economía y sociedad". A l'informe es planteja l'objectiu de reduir un 23% el consum d'energia per 2030, d'assolir un 100% d'energies renovables en la generació d'electricitat per 2030, o de posar al mercat 15 milions de cotxes elèctrics en 2050. Aquestes fites ens semblen ambicioses i lloables i hem de manifestar el desig de que representin quelcom més que bones intencions.

De moment no sembla que el camí recorregut fins ara al nostre país ens permeti ser massa optimistes, però si l'informe es consolida com a estratègia i comencen a programar-se accions concretes que ens apropin als objectius esmentats, haurem donat una passa de gegant cap a una major sostenibilitat ambiental.

Segons explica la Web de CONAMA aquest informe, que busca promoure el debat, ha estat impulsat pel Centre Complutense d'Estudis i Informació Mediambiental (CCEIM) i la Fundació Conama, i ha estat elaborat per un equip d'experts co-dirigit per Pedro Linares  -professor de l'Escola Técnica Superior d'Enginyeria ICAI, de la Universitat Pontifícia de Comillas- i per Joaquín Nieto -president d'honor de la Fundació Sustainlabour-. L'informe no es limita a l'energia elèctrica, sinó que contempla el conjunt del sistema energètic. La notícia explica que, a diferència d'altres treballs més enfocats cap a l'oferta en la generació d'energia, aquest informe dóna una importància especial a la demanda, marcant-se com a objectiu una reducció del 23% del consum d'energia primària per 2030, el que sembla anar en una bona direcció.

Per contra, cal destacar l'aparició -al marge del CONAMA10- de la notícia següent: EE UU intenta pactar fuera de Kioto parte de las emisiones que en llegir-la es fa palès que el panorama no augura un bon pronòstic. Crec que pot ser un bon tema pel debat.

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori