dilluns, 28 de juny del 2010

Lectura recomanada [cada dilluns, una proposta...]

Medi ambient i ens locals
Especial referència als municipis
Autors: Lucía Casado Casado, Josep Ramon Fuentes i Gasó
Matèria: Dret Local / Medi ambient
Editorial: Cedecs
Edició: 2008 (Barcelona)
619 pàgs.
ISBN 978-84-95665-46-1
Idioma: Català

Avui recuperaré una obra originada en la factoria de la Universitat Rovira i Virgili de la qual les persones autores en són docents. El llibre s'estructura en tres blocs diferenciats.

El primer tracta dels aspectes organitzatius i d'accés ciutadà a la informació ambiental en l'àmbit dels ens locals. Aquesta part es desplega baix l'epígraf: L'administració local, els ciutadans i el medi ambient.

Amb el títol de "Els instruments d'intervenció administrativa dels ens locals per a la protecció del medi ambient", es desplega un bloc de tècniques diferents de regulació, d'incentiu o de foment en matèria de medi ambient, que van des de la potestat normativa dels ens locals, l'avaluació ambiental, el règim d'autorització ambiental integrada, la potestat de sancionar i els mecanismes fiscals i de promoció econòmica.

Finalment es presenta un estudi separat per àmbits materials relatius a "Les competències sectorials dels ens locals en matèria de medi ambient", que comprenen: aigües, costes, contaminació atmosfèrica, acústica, lluminosa, de sols, entre d'altres.


Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori