divendres, 18 de juny del 2010

Actualitat: la indisciplina tributària i la turística, dues cares d'una moneda?


D'una banda llegim a la premsa de les Illes Balears que la nàutica és un cau de frau tributari clamorós (Hacienda alerta del elevado fraude fiscal en el sector náutico en Mallorca). De l'altra costat funcionaris denuncien que "Hacienda investiga más a los parados que el dinero negro"... Ara la polèmica sorgeix amb el sistema de cobrament per objectius que nodreix els sous dels inspectors d'hisenda i la pressió que exerceix l'Agència Tributària per obtenir més recaptació. Tot un embull que costa d'entendre.

Tenim una notícia per comentar i que ahir al cafè es va esmentar, però que hem optat per tractar-la amb més calma. De totes formes ens farem ressò per deixar-la apuntada i analitzar les conseqüències de la màniga ample que sembla implantar la nova Llei que amplia el conegut com Decret Nadal.

El titular del DdB és eloquent: Tots aproven més ‘privilegis’ per als hotelers i el GOB ho troba “de bojos": El Parlament vota per unanimitat l’ampliació del decret Nadal, que es converteix en llei i permet ampliar hotels que feren obres irregulars i esbucar-los per refer-los amb la mateixa altura. Els ecologistes afirmen que s’ha abusat dels decrets llei per “consolidar aberracions urbanístiques”.

Quedem per parlar més a fons?

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori