dimecres, 16 de juny del 2010

Actualitat: papers, societat insubmissa i voluntat política


Podem ordenar, redactar documents rigorosos d'anàlisi i proposta. Podem treballar de valent per dissenyar polítiques coherents i obertes a nous models i formes d'entendre les coses. Podem pensar en el futur. Podem creure'ns la sostenibilitat. Podem retallar la despesa pública, però també hauríem d'eradicar l'economia submergida que tant dany fa a la societat. Només aconseguint eradicar un 50 % de l'economia submergida que es pensa que existeix a Espanya, assoliríem els objectius de control del dèficit per la via d'incorporar com ingressos milers de milions d'euros que no tributen.

Els cosos d'inspectors d'hisenda fa anys que denuncien la manca de voluntat política per dotar de recursos i personal la lluita contra el frau fiscal. I la més comuna de les persones no ho dubta davant la pregunta de ¿amb IVA o sense IVA?

Tampoc pel que fa a la regulació de sectors cabdals hi ha la voluntat necessària, i per no ferir susceptibilitats només ens farem ressò d'una notícia relativa a les Illes Canàries, però potser algú trobarà paral·lelismes....

"Más 5.000 camas 'alegales' en La Palma esperan al Gobierno de Canarias para legalizarse.

El portavoz de la asociación 'Casitas La Palma', José Cáceres, ha estimado este jueves que más de 5.000 camas en situación alegal están esperando a que la Consejería de Turismo del Gobierno de Canarias apruebe el decreto que desarrolla la Ley por la que se modifica Ley 6/2002 sobre la ordenación territorial de la actividad turística en las islas de El Hierro, La Palma y La Gomera aprobada el pasado mes de diciembre. 'Podría salir en un mes', dijo."
 
 
Per que us feu una idea, La Palma és més o manco com Menorca en dimensions, població i activitat. Quants llits "al·legals" es calcula que hi ha a Menorca?

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori