dijous, 10 de juny del 2010

El cafè d’e-nvitricollS [Bar virtu@l]


El dia és xafogós, humit, amb un baf que et deixa estabornit. Per això hem triat una terrassa exterior i devora la mar esperant que l'oratge fes més agradable la tertúlia. En realitat el vent de ponent que ha girat a llebeig arrossegava més i més humitat, però l'ambient final ha resultat agradable.

L'estesa de diaris ens ha fet enllaçar la notícia de la sentència de Bhopal amb la petició de la fiscalia del judici del cas Prestige, que reclama 12 anys de presó pel capità del vaixell -Apostolos Mangouras- i una indemnització per responsabilitat d'uns 2.000 milions d'euros, que pot acabar per incrementar-se encara més donat que el cost de la reparació del dany va resultar molt superior a aquesta xifra. Alguns comentaven que troben a faltar alguns altres responsables de la tragèdia, fins i tot hi havia que mostrava estranyesa perquè el cap de la oposició al Parlament de l'Estat hagués sortit completament indemne tot i haver tingut responsabilitat directa en la gestió de la catàstrofe (recordau "los hilillos de plastelina"? Els mateixos que van contaminar milers de kilòmetres de costa des de Galícia a França? ).

L'altra debat ha anat de drets humans, els sistemàticament conculcats ala Franja de Gaza. Desprès del silenci de la premsa internacional -has de recórrer a Le monde diplomatique o a Al Jazeera per treure el net de tot i aprofundir en el tema- ara veim un nou gest d'Obama que intenta promocionar a Abbas per tal que no es continuï debilitant i impedir així una radicalització del conflicte. Obama es compromet a ampliar les ajudes a la Franja de Gaza i ho fa dient que "la situació a Gaza és insostenible. Hem parlat de com posar els habitants de la Franja a treballar i millorar-ne els habitatges i la vida en aquell territori per així aïllar els extremistes, alhora que garantim la seguretat d'Israel...". Total, que al final l'objectiu no és tant millorar la situació dels palestins com assegurar-ne la dels israelians.

Continuarà.

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori