divendres, 4 de juny del 2010

El cafè d’e-nvitricollS [Bar virtu@l]


Ha estat una setmana dura, una més. La propvinent també ho serà però per motius diferents, ja veurem cap a on deriva la capacitat de reacció d'una societat cada cop més dòcil i conformista, cada dia més desmobilitzada i egoista.

Ara estam asseguts a l'ombra d'una terrassa, l'estiu s'ha avançat, ni que sigui per uns dies, i al cafè d'algunes de les persones que confabulen al Bar virtu@l se li ha afegit el gel. Amb els diaris desplegats sobre les notícies que comenten la crònica del Ple del Consell de Mallorca d'ahir la majoria coincideix en una observació: "fa només uns pocs mesos ningú hauria imaginat la possibilitat de la desclassificació d'un lloc emblemàtic que mai havia adquirit la condició d'urbà i que ha estat objecte de maniobres molt fosques, amb interessos per desvetllar".

De fet resta encara veure com es pronuncia el Tribunal davant la polèmica llicència atorgada per a la construcció de la "famosa" aldea en un "fals urbà" que ha anat adquirint condicions per ser apte per la urbanització de manera fraudulenta. Són moltes les persones professionals de l'ordenació territorial i de l'urbanisme que esperen expectants la sentència... on verra.

El que si que és unànime és la satisfacció d'una feina que no ha acabat, però que apunta a que alguna cosa està canviant. Irònicament algú ha comentat que aquesta sensació de canvi ja l'havia tingut abans, però que més prest que tard ha despertat a la realitat del Nihil novum sub sole (que no vol dir que la veritat s'ha de cercar en el subsòl que en ocasions amaga capses de ColaCao). Jo soc de la opinió de que els petits canvis deixen empremtes, per mínimes que siguin, que configuren el nostre futur. Com a mínim deixarem a les futures generacions uns entorns de Lluc, al cor de la serra de Tramuntana, preservats de la voracitat dels predadors del territori.


Un nou poble artificiós on abans no hi havia res... Us ho imaginau devora el Monestir de Lluc, en plena Serra de Tramuntana?

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori