dijous, 17 de juny del 2010

El cafè d’e-nvitricollS [Bar virtu@l]


En un cèntric Cafè de Palma, davant la Misericòrdia hem fet una aturada per comentar les darreres novetats -que aquesta setmana no són especialment sucoses pel que fa als temes que normalment ens agrada tractar- i que al final han derivat cap a la notícia del "nostre" nivell educatiu.

Una vegada més les Illes Balears es col·loquen en un lloc significatiu en el rànquing d'un indicador social cabdal com és l'educació. Gairebé només Ceuta i Melilla (que no són comunitats autònomes) ens superen en negatiu. Com un qui diu, el nivell dels nostres estudiants de primària és el pitjor de de les 17 autonomies en diverses competències educatives i el penúltim o antepenúltim en d'altres casos; de mitjana... estam a la cua.

És evident que la situació no millora amb el pas dels cursos i, llevat de casos exemplars i aïllats que sobresurten significativament en positiu, el nostre nivell educatiu és literalment suïcida: una societat no pot comprometre el seu futur d'aquesta manera. És evident que ha d'haver una correlació entre inversió en educació (també de les més baixes per habitant d'Espanya) i desenvolupament social (no confondre-ho amb indicadors econòmics, que a més al nostre cas demostren una molt deficient distribució de la riquesa).

Tenim les taxes d'abandonament d'estudis més altes d'Espanya i les d'estudiants universitaris més baixes. La nostra universitat es troba mal dotada, es cert, però com ha comentat un tertulià: "total, per formar universitaris que arriben en condicions de ser retornats al batxillerat..."

Crec que hi ha debat per estona... o no (si ningú no fa res, seguirem com sempre, i això sembla ser bo per a alguns).

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori