dijous, 3 de juny del 2010

Actualitat: el Consell de Mallorca protegeix es Guix i inicia l'eliminació de les ART més polèmiques


El Consell de Mallorca aprobó hoy con los votos a favor de PSOE, UM y Bloc la desclasificación de es Guix, en Escorca, al entender que la protección resulta necesaria, más aún cuando se está promoviendo la declaración de la Serra de Tramuntana como Patrimonio de la Humanidad por la Unesco. La protección supondrá la paralización de la urbanización proyectada en el municipio. (llegir-ne més...)

El Consell de Mallorca aprobó hoy la modificación del Plan Territorial de Mallorca con 30 votos a favor (PSOE, Bloc y PP) y dos en contra de Unió Mallorquina, permitiendo la eliminación de 19 Áreas de Reconversión Territorial, lo que equivale a la supresión de más de 480 hectáreas de crecimiento previsto. La aprobación ha sido posible después de que el PP y el equipo de gobierno insular llegaran a un acuerdo que calificaron de "histórico" a mediados de mayo para sacar adelante esta modificación sin el apoyo de los regionalistas. (llegir-ne més...)

Extret de: Diario de Mallorca

El batle d'Escorca, Antoni Gómez, ha considerat avui una "injustícia" la desclassificació d'Es Guix, que preveu aprovar-se aquest matí en el ple del Consell de Mallorca amb el suport de PSIB, Bloc i UM, i ha anunciat que acudirà a la via judicial per denunciar aquesta actuació i defensar "els nostres drets". Als passadissos del Consell, el primer edil s'ha referit al sentit de vot d'UM i en aquest sentit ha dit no entendre aquesta mesura mentre "sí estan a favor que milers de metres puguin urbanitzar-se". Així mateix, ha augurat que aquesta actuació suposarà que "moltes famílies quedin en total desprotecció". (llegir-ne més...)

Extret de: Diari de Balears

Dues bones notícies per l'ordenació territorial de Mallorca i pel futur camí cap els principis de la sostenibilitat ambiental de veres. Només són dues passes, però ens adrecen cal el segle XXI (potser Mallorca encara no ha entrat de ple en el nou mil·leni...). Demà més, ja que el cafè el prendrem en divendres, que avui ha estat un dia molt carregat.

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori