dimarts, 23 de març del 2010

El canvi climàtic i l'acció ciutadana


Molts esdeveniments són senzillament crides simbòliques d’atenció. La força de l’acció és la capacitat de sensibilitzar davant un problema qualsevol, del qual no sempre en som prou conscients. Des de e-nvitricollS ens hem sumat històricament a algunes iniciatives a favor de conservar el nostre planeta o millorar les relacions entre les persones i el medi (i entre les persones i els seus semblants).

El proper dissabte en tenim una oportunitat de mobilitzar-nos amb “l'Hora del Planeta 2010”. Aquest esdeveniment serà la major crida a l'acció organitzada mai impulsada fins al moment actual i hauria de servir per demostrar que, actuant junts, tot@s som part de la solució al canvi climàtic, a pesar de l'insuficient acord de Copenhaguen. L'Hora del Planeta, que organitza WWF, pretén implicar a més de mil milions de persones i mobilitzar a 6.000 ciutats del món per a demostrar el suport global a l'acció contra el canvi climàtic.

L'any 2009, mil milions de persones de més de 4.000 ciutats a 88 països van participar a l'esdeveniment. Edificis emblemàtics d'arreu del món, com la torre Eiffel, les piràmides de Giza, el Golden Gate, el Big Ben, la Sagrada Família, l'Alhambra o el Guggenheim, van apagar la seva il·luminació.

Segons explica la Web de l’organització, l'Hora del Planeta no deixa de ser un símbol, però és important fer veure que les conseqüències del canvi climàtic preocupen a la gent i a les institucions. El canvi climàtic perjudicarà greument no sols l'economia mundial, sinó el benestar de molta gent, a més de posar en perill moltes espècies i ecosistemes sencers. Frenar el canvi climàtic és possible, però són necessàries actuacions globals decidides.

El dia 27 de març de 2010, de 20:30 a 21:30, descobreix el que milions de persones poden fer juntes. Un gest, un símbol; mil milions de gestos, una acció global pel clima.

Visiteu la Web de L'Hora del Planeta

Vegeu altres posts sobre canvi climàtic: "Despres de Copenhaguen..."

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori