dijous, 18 de març del 2010

El cafè d’e-nvitricollS [Bar virtu@l]



Aquest dijous capvespre ens hem pres un cafè a la UPF, amb els col·legues de la facultat, aprofitant la meva intervenció al MOA (IdEC-UPF). Lamentablement no hem parlat de temes acadèmics, ans el contrari, el tema central ha estat una qüestió molt pedagògica però del tot lamentable, i és que tothom volia notícies fresques de Mallorca, dels casos de corrupció que tenen desbordats a jutges, a fiscals i a investigadors. És suficient una visita a la premsa de les Illes Balears per comprendre l'abast del problema social i polític que viuen les Illes (més concretament Mallorca).

Des del fòrum de la facultat la impressió és que ens trobam davant un problema que no només ateny a la classe política. Hi ha una qüestió que per molts passa desapercebuda, i és que la corrupció requereix el concurs necessari dels empresaris que paguen comissions, contracten persones fraudulentament o compren voluntats. En l'àmbit urbanístic la corrupció, amb moltes manifestacions, es presenta amb més freqüència que la finalment investigada i detectada pels tribunals... a Mallorca tothom s'ho ensuma, però són més els que callen.

Els juristes que també ens dedicam a la docència tenim el deure de denunciar aquestes pràctiques i inculcar nous valors ètics als futurs professionals del Dret: tolerància zero en vers la corrupció.


Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori