dijous, 25 de març del 2010

El cafè d’e-nvitricollS [Bar virtu@l]



Avui gaudim d'un altre dijous fent un cafè amb els col·legues de la UPF, que encara mostren més interès que l'altre dia pel seguiment dels casos de corrupció de Mallorca. D'una banda es palesa la sorpresa per la claredat dels indicis racionals que planen sobre els presumptes delictes comesos tant en els casos que afecten a UM com ara en el cas de la imputació de l'ex-ministre Matas. A la vista de les notícies, els indicis racionals de criminalitat, que són suficients per instruir i jutjar una causa penal, afecten moltes persones, però el cas més espectacular és el de l'enriquiment de difícil justificació de l'antic líder del PP balear.

D'altra banda els tertulians destacaven el paper del misser de Matas i el joc brut que s'ha anat dissenyant des de la defensa. Pels juristes que no tenim res a amagar, ens causa estupor algunes de les trames de defensa que s'han planificant modificant la realitat i la veritat. A la facultat intentem inculcar els principis d'honestedat, de deontologia i ètica professional, molt enfora queden aquests objectius pedagògics de les pràctiques desvetllades pels mitjans de comunicació.

També s'ha discutit sobre la qüestió de les escoltes telefòniques i la manca de paral·lelisme amb el cas Gürtel, però sobre aquesta qüestió m'estim més pronunciar-me en un comentari específic, ja que discrep de la majoria de col·legues, des d'una posició d'enorme respecte a la Justícia... Així que, acabarem el cafè i parlarem d'altres coses a l'espera d'aprofundir en alguns delicats e-nvitricollS.


Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori