dijous, 21 d’octubre del 2010

El cafè d’e-nvitricollS [Bar virtu@l]


Nou dijous, una mica de fred -al centre d'Europa arriben les primeres nevades- i un cafè de comerç just -procedent de Chiapas- més que bo. Dijous horabaixa, el casc antic de Palma, en un bar "alternatiu" que possiblement té els dies comptats... una llàstima.

Avui, i vist l'interès que ha suscitat el projecte de Llei del canvi climàtic del País Basc, hem discutit sobre la viabilitat d'aquest tipus d'iniciatives i el perill que tot acabi en un caramull de bones intencions sense una aplicació efectiva i extensa. Les persones més optimistes opinaven que només cal cercar més complicitats en el teixit social i econòmic per assolir objectius com els dissenyats al projecte de Llei: Sovint les dinàmiques socials s'han de generar mitjançant fluxos que van simultàniament de dalt a baix i a l'inrevés.

A l'altra cantó hi havia que pensava que això a Euskadi o Catalunya potser tenia possibilitats d'èxit, però a les Illes Balears -amb excepció de Menorca que està implantant el cotxe elèctric institucional- es presenta com una quimera.

Al final ens hem encomanat a l'esperança. La resposta des de les organitzacions preocupades pel medi ambient ha estat favorable. Aquí us facilito alguns enllaços per accedir al text i a la discussió que està generant.

Enllaços: Comunidad Vasca de Innovadores / Text de l'avanç de projecte / Stop CO2 Euskadi

Fins el proper cafè

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori