divendres, 26 de febrer del 2010

Política, corrupció i cintes de video

La premsa de Mallorca publica avui la vendetta planificada curosament per dos partits polítics de les Illes Balears que sumen i arrosseguen tot un feixuc i dolorós sac de corrupció, imputats, mesures cautelars de tota casta i algunes condemnes fermes que han provocat l'empresonament de ex-batlles i altres alts càrrecs. La cirera del pastís la corona l'inexplicable patrimoni del ex-president Jaume Mates, que en unes setmanes passarà a disposició judicial, amb tota probabilitat, per enriquiment il·licit.

La notícia és que ara es perpetrarà una injustícia en vers una extraordinària professional, la directora de Televisió de Mallorca [M], només com a revenja contra una persona decent que va fer la seva feina. [M], és l'única televisió de les Illes que pot mirar-se sense passar vergonya, sens dubte la més rigorosa i digna que, a més, ens permet accedir a continguts molt valuosos de la xarxa de televisions locals en parla catalana i que té programes de producció pròpia molt exportables.

Lamentablement en un parell de mesos veurem com defenestren amb traïdoria a una persona que no ho mereix. Per aconseguir això caldrà convocar una junta general de l'ens públic (Televisió de Mallorca), modificar els estatuts i acte seguit possibilitar la destitució per part de la pròpia junta general, ja que ara la potestat és de la presidenta. El tràmit de modificació d'estatuts és llarg, no és imminent per tant el cessament. Cal l'aprovació inicial de la modificació, la publicació, l'exposició pública, les al·legacions i l'aprovació definitiva, ja que s'han de seguir els mateixos tràmits que per l'aprovació originària.

Una sèrie de polítics, alguns d'ells baix sospita, de partits que hores d'ara tenen entre les seves files a dotzenes d'imputats i els primers condemnats (alguns han deixat de ser membres del PP o d'UM, però ho eren quan van cometre els delictes i els presumptes delictes), faran fora ara a una excel·lent professional. Però el més curiós de tot això és l'elevada probabilitat de que, la pròximament defenestrada directora de [M], rebi en un futur l'encàrrec d'escriure la crònica de l'ingrés a presó d'alguns dels que ara la fan fora. Tota una paradoxa que em provoca un cert somriure, malgrat la tristor que causa la situació en general.

 

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori