dijous, 25 de febrer del 2010

El cafè d’e-nvitricollS [Bar virtu@l]



La sociologia ha estudiat en nombroses ocasions la necessitat de les persones d’organitzar-se en grup i de dotar-se d’unes normes per relacionar-se amb relativa harmonia. El Dret ha aprofundit històricament en l’estudi de les regles del dret natural, les normes consuetudinàries i les disposicions escrites d’obligat compliment. Són segles de relacions jurídiques que han regit l’evolució social de la humanitat. Amb la instauració de la democràcia les disposicions normatives emanen del poder del poble amb la mediació dels parlaments i els governs. La Norma ens vincula a tothom sense excepció i tots i totes estam sotmesos a la Llei i al Dret, molt especialment les administracions públiques, els funcionaris i els nostres governants.

Per açò sobta que encara avui hi hagi funcionaris i servidors públics que no se n’amaguin d’explicar com fan per saltar-se la Llei. Alguns ho expliquen davant els jutges i fiscals... d’altres ho expressen sense contemplacions a reunions de feina. Un cas recent, digne del cafè d’avui, és el d’un batlle de poble disposat a vetar unes normes urbanístiques en tramitació al seu municipi perquè alguns articles recullen normes de lleis en les “que no hi creu”... No és el primer que ho diu... i no serà el darrer, per desgracia.

Sort que el cafè d’avui és un caracolillo guatemalenc realment excepcional. Açò ens permet prendre-ho tot amb més filosofia. Salut i fins el proper cafè.

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori