dimarts, 5 de març del 2013

Sobre el compliment de Kioto II

La directora general de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic, Susana Magro, ha assegurat avui durant la inauguració d'unes jornades a Madrid que “Espanya ha de complir amb el segon període de compromís del Protocol de Kyoto sense comprar crèdits en l'exterior”.

La notícia no ens hauria de sorprendre si no fos perquè va precedida d'una trajectòria on Espanya ha incomplit amb tots els objectius del Conveni sobre el canvi climàtic (CCC) i del Protocol de Kioto original.
Els objectius vinculants de lluita contra el canvi climàtic d'Espanya per a l'any 2020, en el marc de la Unió Europea, estan recollits en el segon període de compromís del Protocol de Kyoto en el Cim del Clima de Doha (Catar), celebrada al desembre de 2012.

Si examinem detalladament els compromisos i a la vista del desviament actual dels objectius, resulta difícil de creure que Espanya pugui complir-los sense adquirir crèdits a tercers països.
En tot cas aquí queda testimoni del compromís: Susana Magro: “España tiene que cumplir Kioto II sin comprar créditos en el exterior”

Canvi climàtic: Qüestions essencials

Principals compromisos de la Cimera de Doha 2012: PRINCIPALES RESULTADOS DE LA 18ª CONFERENCIA DE LAS PARTES DE LA CONVENCIÓN MARCO DE NACIONES UNIDAS SOBRE CAMBIO CLIMÁTICO (COP18)

     


Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori