dilluns, 20 de desembre del 2010

Lectura recomanada [cada dilluns, una proposta...]



Autor: GUERRERO ZAPLANA, José
Títol: La Responsabilidad medioambiental en España
Lloc d'edició: Las Rozas (Madrid)
Editorial: La Ley
Any: 2010
Descripció física: 463 p.
Matèria: Responsabilitat civil per danys al medi ambient


Aquest llibre és una anàlisi sistemàtica de la Llei 26/2007 de responsabilitat mediambiental i de la seva normativa de desenvolupament desenvolupat de forma pràctica i amb una intenció d'oferir una obra de consulta funcional. Cal destacar que aquesta anàlisi no s'ha efectuat precepte a precepte sinó que s'ha pres com a base una relació de conceptes fonamentals al voltant de la responsabilitat mediambiental. L'eix de l'estructura gira a l'entorn de l'àmbit d'aplicació de la llei tant pel que fa a la definició de dany com amb relació a la classe d'activitats que poden generar responsabilitat ambiental, considerant a més les activitats excloses.

També s'analitzen a l'obra les diverses tipologies de mesures a adoptar a l'hora d'implantar una activitat potencialment contaminant o que pot generar responsabilitat ambiental. El llistat ateny les mesures de prevenció, d'evitació i de reparació i, d'exigència de garanties financeres prèvies al desenvolupament de determinades activitats.

Per concloure, l'obra analitza els procediments d'exigència de responsabilitat mediambiental des d'un sentit pràctic, amb la qual cosa s'ofereix una visió completa de la matèria. El treball, per volum i grau de detall, pot resultar molt útil tant per a les persones que treballen en àmbits de l'administració pública –amb competències de control sobre activitats potencialment contaminants- com en el sector de les activitats privades sotmeses al règim de responsabilitat ambiental.

Propostes

Actualitat sobre dret ambiental

Actualitat sobre dret ambiental
Connecta't al CEDAT

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya

Actualitat sobre ordenació territorial a Catalunya
Informació del SCOT

Actualitat sobre paisatge

Actualitat sobre paisatge
Accedeix a l'Observatori